<

Banor


Våra tre utmaningar, läs rekommenderat antal personer under respektive bana.

Antal deltagare: 3-8
Success rate: 27 %


Det har skett ett mord i salongen och dörren bakom er har låsts! Hinner ni ta er ut innan den okände mördaren är tillbaka för att skörda nästa offer? Som tur är har den galne mördaren lagt ut ledtrådar och därigenom gett er möjlighet att vinna er frihet och bringa rättvisa. I denna högintensiva jakt på frihet i Cluedo-inspirerad miljö är spänningen på högsta nivå och ni får lösa många häftiga utmaningar.

Antal deltagare: 2-6
Success rate: 53 %


Tänk om du vore inlåst bakom galler i en fängelsecell? Hade du lyckats rymma ut i tid eller stannat inlåst för alltid? I Prison Break måste du knäcka koder för att komma ut. Du kanske även lyckas få hjälp av den korrupta fängelsevakten . Men var aktsam med hur du spenderar din dyrbara tid inlåst, för ett brott du inte har begått.

Antal deltagare: 3-7
Success rate: 33 %


Ni har äntligen fått ett spår om var den heliga graalen kan vara. Någonstans djupt nere, i den mörka kryptan under kapellet ligger den åtråvärda reliken. Gå in i kapellet för ert livs utmaning och många häftiga överraskningar. Men var uppmärksam; kapellet håller många hemligheter, som några skulle göra vad som helst för att skydda. Hitta den innan relikens väktare hittar dig, i detta Da-Vincikoden-inspirerade gastkramande äventyr.

Om spelet


Escape House Norrköping är ett Room Escape-spel utan dess like. Ni låses in i en miljö fylld med mystiska meddelanden och föremål. Det enda ni vet är att ni måste ta er ut innan tiden tar slut. Välkommen till våra utmaningar mitt i centrum under Linden köpcentrum. Ingång utifrån gågatan mellan Linden och Domino.

Hitta dolda meddelanden, utnyttja rummens föremål och lös häftiga utmaningar i dessa utbrytarspel. En kombination av påhittighet, klurighet och samarbete belönas. Det är alltså inte smarthet som kommer att avgöra om du kommer att klara utmaningen. Detta spel kommer att sätta era olika förmågor på prov och svetsa samman er som lag.Norrköping får nu en av de största satsningarna på Escape Room i Sverige. Nyligen har vi Öppnat vår tredje bana The Chapel. Med utrymme för upp till 8 olika banor kommer vi ge Norrköpingsborna ett nöjescentrum utan dess like!Passar utmärkt som företagsevent, möhippa, svensexa, en aktivitet att göra med familjen eller varför inte med kompisgänget? VIKTIGT: - Vi tar inga kontanter.
- Utmaningen tar maximalt 60 minuter.

- Blir ni 8 personer eller fler rekommenderar vi att ni delar upp er i två eller flera rum för att få ut det mesta av upplevelsen.

- Alkohol får inte förtäras i Escape House Norrköpings lokaler.

- Inga speciella kläder behövs då det inte är fysiskt!

- För faktura behövs ingen förberedelse, då ni skriver in uppgifterna på plats.

- Kom 10 minuter innan bokad tid!


Boka


Pris: 250 kr per person och rum, student 225 kr och ungdom under 15 år 175:-.
För bokning inom 24 timmar ring: 011-120 500.


TrappedPrison breakThe Chapel
       Vecka 29       
(Juli 2019)
15
Mån
16
Tis
17
Ons
18
Tor
19
Fre
20
Lör
21
Sön


Bilder


Trapped

Vårt lag


Frågor och svar


För att kunna hålla tidsschemat riskerar ni att få kortare tid i er bana om ni kommer för sent.
Alla våra rum är kameraövervakade av säkerhetsskäl samt för att så effektivt som möjligt kunna hjälpa de spelande vid behov!
Det beror på vilket rum ni har tänkt spela. Kolla gärna "Banor" i menyn för att hitta rekommenderat antal för varje enskild bana.
Skulle ni behöva avboka er bokning så kan ni göra det i bokningssystemet här på hemsidan upp till 48 timmar innan. Skulle det vara så att ni inte dyker upp trots att tiden inte är avbokad måste vi tyvärr fakturera en avgift på 500:- (vilket är den minsta avgiften för en bokad bana).
Det är inte okej att ta med alkohol och dricka hos oss. Lägg märke till att det inte blir enklare att klara våra banor med alkohol i kroppen. Vi förbehåller oss rätten att avbryta spelet om vi ser att ett sällskap inte kan sköta sig med anledning av berusning. Escape games upplevs bäst i nyktert tillstånd!
Senast 48 timmar innan bokad tid. I annat fall tar vi en avbokningsavgift på 500:-
Ordinarie pris är 250 kr per person och bana. Priset för studenter är 225:- mot uppvisande av student-ID. Priset för barn under 15 år är 175:-.
Man kan antingen komma förbi lokalen och betala samt hämta upp presentkort. De andra alternativ som finns är betalning via swish och att vi sedan postar eller mailar presentkortet/presentkorten. Det går även bra att köpa presentkortet direkt här på siten.
Vi tar helst kortbetalning men vi kan även fakturera företag. Lämna de faktureringsuppgifter som vi behöver på plats eller per mail.
Swish, faktura samt kortbetalning!
Alla tre banor går att spela på svenska och engelska.
En spelomgång i ett av våra Escape Rooms tar maximalt 60 minuter, men ni kanske kan lösa det snabbare än så? Räkna också med att ni måste vara där tio minuter innan för att hinna få instruktioner.
Definitivt inte. Våra escape rooms är inga IQ-test och kräver inga avancerade mattekunskaper, utan det är snarare fantasi, innovativa idéer och tänkande utanför boxen som belönas i Escape House olika utmaningar. Av erfarenhet har vi märkt att det är heterogena grupper med olika åldrar och varierade förutsättningar som lyckas bäst i Escape House.
Det är naturligtvis individuellt, men då vårt spel har unika individuella ledtrådar som anpassas efter gruppen så kan svårighetsgraden anpassas. Det går att samma utmaning kan passa ett vuxet gäng som barnfamiljen.
Vi är övertygade om att det är både roligast och mest utvecklande att göra detta tillsammans med sina barn. Om de trots detta vill spela själva så går det bra om någon i sällskapet är 15 år eller äldre.
Absolut! Barn från c:a 12 år och uppåt kan delta och bidra till spelet i allra högsta grad. Om ditt/dina barn är yngre än så kanske de inte bidrar till lösningen i samma utsträckning, men de kan ändå uppskatta spelet då det ingår en del moment som är häftiga och kan utföras även av yngre!
Ja det går bra, vi erbjuder skräddarsydda lösningar för stora gäng och kan ta emot cirka 28 besökare på 2 timmar. Ring eller maila oss får mer information och offert!
Som senast kan du boka 24 timmar innan den aktuella speltiden. Kommer man på att man vill köra tätare inpå så går det bra att ringa för att se om det finns några tider lediga! Det går även bra att boka många månader i förväg om man vill vara säker på att få en specifik tid.
Det beror helt på. Olika personer har olika lätt olika escape rooms då det är olika sinnen som testas. Kolla gärna in success-raten för de olika banorna för att se vilken bana som är svårast enligt statistiken!
Ja. Vi har haft många personer som har spelat med klaustrofobi och aldrig tyckt att det har varit jobbigt. The Chapel har dock lite trängre utrymmen än Trapped och Prison Break, så den kanske inte är att rekommendera om man har svår klaustrofobi.
I Escape House utmaningar spelar du endast tillsammans med det sällskapet som man kom dit med.
Alla i sällskapet kommer hamnar i samma rum och man spelar alltså tillsammans.
Escape House är en perfekt aktivitet för företaget eller det större sällskapet, det går att dela upp er om ni är i flera gång, där man kör några i varje bana. En person kan dock inte köra alla banor samtidigt utan får köa dem efter varandra.
Andra namn för denna typ av spel är Quest room, Room Escape, Escape Room, Live Room Escape, Real-life Escape Room,Escape Game, utbrytningsspel, utbrytarspel. Det går även att liknas med "Fångarna på fortet".
Våra 3 olika utmaningar har olika teman och helt unika problem att läsa för att ta sig ut. Prison Break är något enklare än de andra banorna men fortfarande svår nog för alla. Prison Break är en linjär bana vilket innebär att en lösning leder till nästa. Trapped har flera parallela spår vilket innebär att det finns flera problem att lösa samtidigt. Chapel är en blandning av båda och är en bana med 2 delmål, att först hitta den helige gral och att sedan ta isg ut med den!
GöteborgsPosten har skrivit ett reportage om vår verksamhet som ni kan läsa här: http://www.gp.se/kulturnoje/1.2997181-goteborgarnas-nya-noje-inlast-i-skrackrum
Nej, men boka gärna i god tid. Du kan alltid avboka senast 48 h innan bokad tid.
Vi finns i Team Sportias gamla lokaler under Linden köpcentrum i centrala Norrköping. Ingången är från utsidan på gågatan mellan Linden och Domino. Adress: Prästgatan 14, 60 232 Norrköping.
Närmsta hållplats är Hörsalsparken och Escape House ligger enbart 200 m från Södertull.
Det finns gott om parkeringar i området och enklast parkerar man i parkeringshuset vid filmstaden eller Spiralenparkeringen samt i P-husen Spiran och Lyckan.
Ingången ligger mellan domino och linden och närmsta granne är specsavers. Titta efter en ingång med vår poster ovanför och ring på dörrklockan så kommer ni att bli insläppta !
Vi vill gärna att man är här ca 10 min innan bokad tid så att vi hinner köra introduktion.
Om man är ett stort gäng som skall dela upp sig så kan det underlätta att redan ha delat upp sig i grupper innan man kommer hit.
Nej, det behöver man inte!
När, vad och hur samlar vi in och lagrar personuppgifter? När du genomför en bokning genom vårt bokningssystem behöver du fylla i namn, telefonnummer och epostadress, vilket vi då får tillgång till. Även när du skickar en fråga till oss genom frågeformuläret på hemsidan får vi tillgång till ifyllda uppgifter. Varför samlar vi in och lagrar personuppgifter? Syftet är att kunna leverera bekräftelse på att din bokning har gått igenom samt att kunna förse dig med relevant information gällande din bokning om det skulle hända något gällande din bokade spelomgång som vi behöver upplysa dig om. Syftet är också att kunna förse dig med information om eventuella förändringar eller uppdateringar vad gäller de bokningsbara banorna eller förändringar i verksamheten som påverkar dig som kund. Vi kommer aldrig att sprida dina personuppgifter till en extern part på något sätt och inte heller för egen del nyttja dina personuppgifter i något vinstdrivande syfte. Hur länge lagrar ni mina personuppgifter? Vi genomför rensning av personuppgifter på minst årlig basis, men även mer frekvent rensning kan förekomma. Om du önskar att uppgifter i form av exempelvis mailkorrespondens, e-postadress eller telefonnummer ska radera tillmötesgår vi detta vid förfrågan. Har du några som helst frågor vad gäller de personuppgifter vi samlar in, hur dessa lagras, används och sedan raderas är du välkommen att fråga oss över telefon eller mail.

Presentkort


Lägg till alla som presentkortet ska gälla för

Kontakta oss


Många vanliga frågor är besvarade under rubriken Frågor och svar. Kika gärna där för att få ett snabbare svar!

Du kan nå oss på mail eller telefon (vardagar 12-20, lördag 10-22 och söndag 10-18).

Adress: Prästgatan 14 , 602 32 Norrköping Tel: 011-120 500, E-post: nkpg@escapehouse.seNi når oss enklast via e-post nkpg@escapehouse.se