Banor


Våra tre utmaningar

Antal deltagare: 2-8
Success rate: 27%


Det ryktas om att ett mord har begåtts i salongen, och nu är det inga mindre än ni som är inlåsta... Många har misstänkt att den gamle schackmästaren Serviljan blev galen efter sin sista stora förlust, men nu verkar mardrömmen ha blivit verklighet! Han vill nu spela ett sista spel, och det med er. Lyckas ni övermästra schackmästaren kanske ni har en chans i detta högintensiva utbrytarspel. Spänningen är på topp och ni får lösa många häftiga utmaningar i jakten på frihet.

Antal deltagare: 2-6
Success rate: 27%


Tänk om du vore inlåst bakom galler i en fängelsecell? Lyckas du rymma nu när du har chansen eller stannar du inlåst för alltid? I Prison Break måste du dechiffrera koder, utnyttja cellens resurser och du kanske även lyckas få hjälp av den korrupta fängelsevakten. Men var aktsam med hur du spenderar din 60 minuters tidslucka, för ett brott du inte har begått.

Antal deltagare: 2-7
Success rate: 37%


Ni har äntligen fått ett spår om var den heliga graalen kan vara. Någonstans djupt nere, i den mörka kryptan under kapellet ligger den åtråvärda reliken. Gå in i kapellet för ert livs utmaning och många häftiga överraskningar. Men var uppmärksamma; kapellet håller många hemligheter, sådana som någon skulle göra vad som helst för att skydda.. Hitta graalen innan relikens väktare hittar dig, i detta Da-Vincikoden-inspirerade gastkramande äventyr.

Antal deltagare: 3-6
Success rate: 0%


Ni vaknar upp inlåsta i burar likt försöksdjur. Ni befinner er i PerpetuaLifes underjordiska kirurgiska inrättning. Kunder på den svarta organmarknaden väntar på att få sina sviktande organ utbytta och ni inser att det är bråttom att fly innan era organ får leva vidare i någon annans kropp...

Om spelet


Nu finns Escape House i Lund! Ni finner oss på Skarpskyttevägen 7, Lund.

Escape House Lund erbjuder ett spännande Room Escape-spel som saknar motstycke. Du och dina medspelare låses in i ett okänt rum fyllt med mystiska meddelanden och föremål och du måste bryta dig ut innan tiden tar slut. Samla alla era förmågor för att hitta ledtrådar, knäcka koder och nyttja rummets resurser för att bryta er ut till friheten, om ni nu vågar anta utmaningen.

Escape House passar utmärkt som företagsevent. Det passar även som möhippa, svensexa, turistaktivitet, en aktivitet att göra med familjen eller varför inte med kompisgänget?PRISER:

Vuxen: 250 kr / person

Student: 225 kr / person

Barn/ungdom t.o.m. 15 år: 175 kr / personVIKTIGT:- Det är inte tillåtet att förtära alkohol i Escape House Lunds lokaler. 

- Utmaningen tar maximalt 60 minuter.

- Blir ni 8 personer eller fler rekommenderar vi att ni delar upp er i två eller flera rum för att få ut det mesta av upplevelsen.

- Inga speciella kläder behövs då det inte är fysiskt.

- Kom ca 10 minuter innan! 


Boka


Utmaningen tar maximalt 60 min.
Pris: 250 kr per person och rum. Se student/senior/barn-rabatt under FAQ.
För bokning inom 24 timmar ring: 046-14 95 00!

Läs rekommenderat antal spelare under "Banor".


TrappedPrison BreakThe Chapel
       Vecka 50       
(December 2019)
9
Mån
10
Tis
11
Ons
12
Tor
13
Fre
14
Lör
15
SönBilder


Vårt lag


Amanda

Oliwer

Leyla

Axel

Magnus

Frågor och svar


För att kunna hålla vårt tidsschema kan vi behöva dra av från er speltid.
Alla våra rum är kameraövervakade av säkerhetsskäl samt för att så effektivt som möjligt kunna hjälpa de spelande vid behov!
Kolla gärna "Banor" i menyn för att hitta rekommenderat antal för varje enskild bana. Det optimala antalet är ca 4-5 personer (man kan självklart vara både fler och färre).
Det är inte okej att ta med alkohol och dricka hos oss. Lägg märke till att det inte blir enklare att klara våra banor med alkohol i kroppen. Escape games upplevs bäst i nyktert tillstånd! Vi kommer att neka till spel samt avbryta pågående spel om vi upplever spelarna som berusade, utan återbetalning. Detta då det finns risk för er egen säkerhet samt risk för avsiktlig eller oavsiktlig skadegörelse av våra banor.
Senast 48 timmar innan bokad tid. Avbokar gör du i vårt bokningssystem med det bokningsnummer som ni erhöll i bekräftelsemailet.
Ordinarie pris är 250 kr per person. Student- och seniorpris (giltigt studentkort krävs, respektive 65 år och uppåt) är 225 kr och barn/ungdomspris (upp t.o.m. 15 år) 175 kr per person.
Man kan antingen komma förbi lokalen och betala samt hämta upp presentkort. De andra alternativ som finns är betalning via swish och att vi sedan postar eller mailar presentkortet/presentkorten. Det går även bra att köpa presentkortet direkt här på siten.
Vi erbjuder företagskunder möjlighet till fakturabetalning.
I första hand kortbetalning och Swish. Vi tar INTE emot kontanter. Företag som inte har möjlighet till kortbetalning erbjuds fakturabetalning.
Då får man en faktura skickad till sig med en avbokningsavgift på 500:- per rum.
Alla tre banor går att spela på svenska och engelska.
En spelomgång i ett av våra Escape Rooms tar maximalt 60 minuter, men ni kanske kan lösa det snabbare än så? Räkna också med att ni måste vara på plats tio minuter innan för att hinna få instruktioner.
Definitivt inte. Våra escape rooms är inga IQ-test och kräver inga eller begränsade mattekunskaper, utan det är snarare kreativitet, innovativa ideer och tänkande utanför boxen som belönas i Escape House Lunds olika utmaningar. Av erfarenhet har vi märkt att det är heterogena grupper med olika åldrar och varierade bakgrund som lyckas bäst i Escape House.
Det är naturligtvis individuellt, men då vårt spel har unika individuella ledtrådar som anpassas efter gruppen så kan svårighetsgraden anpassas. Det innebär att samma utmaning kan passa ett vuxet gäng som barnfamiljen.
Vi är övertygade om att det är både roligast och mest utvecklande att göra detta tillsammans med sina barn. Om de trots detta vill spela själva så går det bra om någon i sällskapet är 15 år eller äldre.
Absolut! Barn från c:a 12 år och uppåt kan delta och bidra till spelet i allra högsta grad. Om ditt/dina barn är yngre än så kanske de inte bidrar till lösningen i samma utsträckning, men de kan ändå uppskatta spelet då det ingår en del moment som är häftiga och kan utföras även av yngre!
Ja det går bra, vi erbjuder skräddarsydda lösningar för stora gäng och kan ta emot cirka 42 besökare på 2 timmar. Ring eller maila oss får mer information och offert!
Som senast kan du boka 24 timmar innan den aktuella speltiden. Kommer man på att man vill köra tätare inpå så går det bra att ringa för att se om det finns några tider lediga! Det går även bra att boka många månader i förväg om man vill vara säker på att få en specifik tid.
Det beror helt på. Olika personer har olika lätt olika escape rooms då det är olika sinnen som testas. Kolla gärna in success-raten för de olika banorna för att se vilken bana som är svårast enligt statistiken!
Ja. Vi har haft många personer som har spelat med klaustrofobi och aldrig tyckt att det har varit jobbigt. The Chapel har dock lite trängre utrymmen än Trapped och Prison Break, så den kanske inte är att rekommendera om man har svår klaustrofobi.
Man blir utsläppt. Eventuellt..
I Escape House Lunds utmaningar spelar du endast tillsammans med det sällskapet som man kom dit med.
Alla i sällskapet kommer hamna i samma rum och man spelar alltså tillsammans.
Escape House är en perfekt aktivitet för företaget eller det större sällskapet, det går att dela upp er i flera grupper; där man kör några i varje bana. En person kan dock inte köra alla banor samtidigt utan får i så fall köra dem efter varandra.
Andra namn för denna typ av spel är Quest room, Room Escape, Escape Room, Live Room Escape, Real-life Escape Room, Escape Game, Sherlocked, utbrytningsspel, utbrytarspel. Det går även att liknas med "Fångarna på fortet", eller Prison Island och Utmaningarnas Hus.
Våra 3 olika utmaningar har olika teman och helt unika problem att lösa för att ta sig ut. Prison Break är något enklare än de andra banorna men fortfarande svår nog för alla. Prison Break är en linjär bana vilket innebär att en lösning leder till nästa. Trapped är inte lika linjär som Prison Break vilket innebär att den är lite klurigare. The Chapel är en blandning av båda och är en bana med 2 delmål, att först hitta den heliga graal och att sedan ta sig ut med den!
GöteborgsPosten har skrivit ett reportage om vår verksamhet som ni kan läsa här: http://www.gp.se/kulturnoje/1.2997181-goteborgarnas-nya-noje-inlast-i-skrackrum
Vi försöker självklart att starta igång alla tre samtidigt när det är en större grupp, det är dock inget vi kan garantera.
Vi finns i Norra Fäladen på Skarpskyttevägen 7, Lund. https://www.google.se/maps/place/Skarpskyttev%C3%A4gen+7,+226+42+Lund/@55.7210392,13.1933481,15.96z/data=!4m5!3m4!1s0x4653962db8361b8d:0x11646b44746face0!8m2!3d55.7211032!4d13.1974335
Det finns gratis P platser alldeles i närheten till vår ingång (observera P-skyltning).
Adressen är Skarpskyttevägen 7, Lund. Regionbuss 170 från Malmö och stadsbuss 2 i Lund.
Minst 10 minuter innan bokad tid bör ni vara på plats så att vi hinner köra introduktionen som behövs. Annars kan detta tas från er speltid.
Om man är ett stort gäng som skall dela upp sig så kan det underlätta att redan ha delat upp sig i grupper innan man kommer hit.
Nej, det behöver man inte!
När, vad och hur samlar vi in och lagrar personuppgifter? När du genomför en bokning genom vårt bokningssystem behöver du fylla i namn, telefonnummer och epostadress, vilket vi då får tillgång till. Även när du skickar en fråga till oss genom frågeformuläret på hemsidan får vi tillgång till ifyllda uppgifter. Varför samlar vi in och lagrar personuppgifter? Syftet är att kunna leverera bekräftelse på att din bokning har gått igenom samt att kunna förse dig med relevant information gällande din bokning om det skulle hända något gällande din bokade spelomgång som vi behöver upplysa dig om. Syftet är också att kunna förse dig med information om eventuella förändringar eller uppdateringar vad gäller de bokningsbara banorna eller förändringar i verksamheten som påverkar dig som kund. Vi kommer aldrig att sprida dina personuppgifter till en extern part på något sätt och inte heller för egen del nyttja dina personuppgifter i något vinstdrivande syfte. Hur länge lagrar ni mina personuppgifter? Vi genomför rensning av personuppgifter på minst årlig basis, men även mer frekvent rensning kan förekomma. Om du önskar att uppgifter i form av exempelvis mailkorrespondens, e-postadress eller telefonnummer ska radera tillmötesgår vi detta vid förfrågan. Har du några som helst frågor vad gäller de personuppgifter vi samlar in, hur dessa lagras, används och sedan raderas är du välkommen att fråga oss över telefon eller mail.
Vi är tillgängliga på telefon från kl. 10 varje morgon, och sedan varierar det lite på kvällstid beroende på hur sena bokningar vi har, men allt mellan 19-22.

Presentkort


Lägg till alla som presentkortet ska gälla för

Kontakta oss


Många vanliga frågor är besvarade under rubriken Frågor och svar. Kika gärna där för att få ett snabbare svar!

Du kan även nå oss på telefon och mail.
Tel: 046-14 95 00, E-post lund@escapehouse.seNi når oss enklast via e-post lund@escapehouse.se