Banor


Våra utmaningar

Antal deltagare: 2-6 per cell
Success rate: 38%


I Cell Block blir ni inlåsta i ett gammalt sovjetiskt fängelse. Det finns två identiska fängelseceller så två grupper kan tävla mot varandra om att ta sig ut i frihet. Cellerna benämns med nr 13 respektive nr 15 i bokningssystemet och det går att vara 2 till 6 personer i varje cell. För att boka båda cellerna måste ni vara minst 4 personer. Om ni enbart bokar en av fängelsecellerna så är minsta tillåtna antalet spelare 2 personer.

Antal deltagare: 3-7
Success rate: 27%


Ni vaknar upp inlåsta i burar likt försöksdjur. Ni befinner er i PerpetuaLifes underjordiska kirurgiska inrättning. Kunder på den svarta organmarknaden väntar på att få sina sviktande organ utbytta och ni inser att det är bråttom att fly innan era organ får leva vidare i någon annans kropp...

Antal deltagare: 2-6
Success rate: 25%


En ondskefull kejsare har regerat alldeles för länge och kastat sin ondska över landet och dess invånare. En samurajrebellgrupp har nu bestämt sig för att ta sig in i kejsarens hem och hitta ett sätt att avsluta hans tyranni.

Antal deltagare: 2-5
Success rate: 25%


Ni befinner er i ett mystiskt laboratorium tillhörande en ökänd alkemist. Dörren är stängd och ni kommer inte ut, ljusen håller på att slockna och mörkret kryper er närmare. Ska ni lösa gåtorna som finns framför er eller ska ni försvinna i mörkret?

Om spelet


Vi erbjuder ett spännande Room Escanpe-spel som saknar motstycke. Du och dina medspelare blir inlåsta i ett okänt rum fyllt med mystiska meddelanden och föremål. Ni vet att ni måste ta er ut innan tiden rinner ut. Samla alla era förmågor för att hitta ledtrådar, knäcka koder och nyttja rummets resurser för att bryta er ut till friheten, om ni vågar anta utmaningen.

Hitta dolda meddelanden, utnyttja rummens föremål och lös häftiga utmaningar i dessa utbrytarspel. En kombination av påhittighet, klurighet och samarbete belönas. Det är alltså inte smarthet som kommer att avgöra om ni klarar utmaningen. Detta spel kommer att sätta era olika förmågor på prov och svetsa samman er som lag.Escape House är den perfekta aktiviteten att göra i Linköping en regnig såväl som solig dag!

Passar utmärkt som företagsevent, möhippa, svensexa, turistaktivitet eller en aktivitet att göra med familjen eller kompisgänget!


Boka


Pris: 250 kr per person.

Här kan du se alla våra tider, förutom de det närmsta dygnet. För bokningsförfrågan inom 24 timmar ring: 013-146 500
Obs! Måndagar har vi stängt.


Cell Block 15Cell Block 13Black MarketAssassinationThe Laboratory
       Vecka 34       
(Augusti 2019)
19
Mån
20
Tis
21
Ons
22
Tor
23
Fre
24
Lör
25
SönBilder


Vårt lag


Kim Gruvstad

David Ryberg

Linnea Grafsund

Frågor och svar


Kommer ni för sent kommer vi, om vi behöver, korta er speltid. Oftast har vi bokningar efter och därför behöver vi följa tidsschemat.
Alla våra rum är kameraövervakade av säkerhetsskäl samt för att så effektivt som möjligt kunna hjälpa de spelande vid behov!
Det beror på vilket rum ni har tänkt spela. Kolla fliken "Banor" i menyn för att hitta rekommenderat antal för varje enskild bana.
Nej, man får inte ta med alkohol och dricka hos oss. Vi förbehåller oss rätten att avbryta spelet om vi ser att ett sällskap inte kan sköta sig med anledning av berusning. Lägg märke till att det inte blir enklare att klara våra banor med alkohol i kroppen. Escape games upplevs bäst i nyktert tillstånd!
Ordinarie pris är 250:- per person. Studentpriset är 225:- per person och för barn under 15 år kostar det 175 :-.
Vi kan ta emot upp till 25 personer per timme, fördelat på fyra rum. Om ni är så många att ni behöver alla fyra rummen samma tid så blir det i praktiken att "boka hela anläggningen" eftersom ingen annan är här samma tid. Ring eller maila oss för mer information om stora grupper (mer än 20 personer)!
Vill du få ett presentkort direkt i handen går det utmärkt att komma och köpa ett i vår lokal. Ring först och kolla att vi är på plats. Du kan också köpa presentkort här på hemsidan, då skickar vi det som ett mail när betalningen är granskad.
Det går att betala med faktura för företag.
Swish eller kortbetalning och vi kan även att fakturera företag.
Alla banor går att spela på svenska och engelska.
En spelomgång i ett av våra Escape Rooms tar maximalt 60 minuter, men ni kanske kan lösa det snabbare än så? Räkna också med att ni måste vara där fem minuter innan för att hinna få instruktioner.
Definitivt inte. Våra escape rooms är inga IQ-test och kräver inga mattekunskaper, utan det är snarare fantasi, innovativa ideér och tänkande utanför boxen som belönas i Escape House olika utmaningar. Av erfarenhet har vi märkt att det är heterogena grupper med olika åldrar och varierade förutsättningar som lyckas bäst i Escape House.
Det är naturligtvis individuellt, men då vårt spel har unika individuella ledtrådar som anpassas efter gruppen så kan svårighetsgraden anpassas. Det gör att samma utmaning kan passa ett vuxet gäng som barnfamiljen.
Vi är övertygade om att det är både roligast och mest utvecklande att göra detta tillsammans med sina barn. Om de trots detta vill spela själva så går det bra om någon i sällskapet är 15 år eller äldre.
Absolut! Barn från c:a 12 år och uppåt kan delta och bidra till spelet i allra högsta grad. Om ditt/dina barn är yngre än så kanske de inte bidrar till lösningen i samma utsträckning, men de kan ändå uppskatta spelet då det ingår en del moment som är häftiga och kan utföras även av yngre!
Som senast kan du boka 24 timmar innan den aktuella speltiden. Kommer man på att man vill köra tätare inpå så går det bra att ringa för att se om det finns några tider lediga! Det går även bra att boka många månader i förväg om man vill vara säker på att få en specifik tid.
Det beror helt på. Olika personer har olika lätt för olika escape rooms då det är olika sinnen som testas. Kolla in success-raten för de olika banorna för att se vilken bana som är svårast enligt statistiken!
Ja, rummen Cell Block och Assassination går utmärkt att spela även för personer med klaustrofobi. Black Market kan dock upplevas som lite klaustrofobisk.
Ni spelar alltid bara med det sällskap ni kom hit med. I Cell Block kan ni dock få möta ett annat lag om ni bokat en cell var. Ni spelar då i separata rum och påverkar inte varandra mycket alls.
Alla i sällskapet spelar i samma rum.
Escape House är en perfekt aktivitet för företaget eller det större sällskapet. Är ni många får ni dela upp gruppen och spela några personer i varje rum. Under fliken "banor" finns information om hur många man kan vara i varje rum. En person kan bara spela ett rum i taget.
Andra namn för denna typ av spel är Quest room, Room Escape, Escape Room, Live Room Escape, Real-life Escape Room,Escape Game, utbrytningsspel, utbrytarspel. Det går även att liknas med "Fångarna på fortet".
Våra 3 olika rum har olika teman och helt unika problem att lösa för att ta sig ut. Cell Block är vårt enklaste (minst svåra) rum, så har ni inte spelat förut är det ett bra rum att börja med. Både Cell Block och Assassination är ganska "snälla" rum utan speciellt läskiga moment, så de funkar bra även för ungdomar och personer med klaustrofobi. Black Market däremot kräver lite mod ;-) Behöver ni ha med er en barnvagn eller rullstol in är Assassination lämpligast.
Vi hänvisar till ett reportage skrivet av GöteborgsPosten angående vår anläggning i Göteborg. http://www.gp.se/kulturnoje/1.2997181-goteborgarnas-nya-noje-inlast-i-skrackrum. Observera att utmaningarna i Linköping är andra men konceptet är detsamma! Detta youtube-klipp ger också en hint om vad det handlar om: https://www.youtube.com/watch?v=5DQG_1HUqjM
Vi finns i centrala Linköping på Sankt Larsgatan 33, 582 24 Linköping
I närheten av vår lokal ligger hållplatsen Trädgårdstorget vilket är närmsta hållplats för att ta sig till oss.
Närmsta parkering hittar ni i Detektiven Öppettider: 06-24 alla dagar Pris: 00-24 alla dagar. 15 kr/tim 08-22 därefter 1kr/tim 22-08. Max 85 kr/dygn och tillfälle.
Ring oss på: 013 - 146 500.
Vi vill gärna att man är här ca 5 min innan bokad tid så att vi hinner köra introduktion. Om ni skulle komma sent så meddela oss. Er bokade timme kan komma att minskas då nästa bokning ska starta på utsatt tid.
Om ni är en stor grupp som kommer och ska spela flera rum så kan ni gärna dela in er i smågrupper innan ni kommer.
Nej, det behöver man inte!
När, vad och hur samlar vi in och lagrar personuppgifter? När du genomför en bokning genom vårt bokningssystem behöver du fylla i namn, telefonnummer och epostadress, vilket vi då får tillgång till. Även när du skickar en fråga till oss genom frågeformuläret på hemsidan får vi tillgång till ifyllda uppgifter. Varför samlar vi in och lagrar personuppgifter? Syftet är att kunna leverera bekräftelse på att din bokning har gått igenom samt att kunna förse dig med relevant information gällande din bokning om det skulle hända något gällande din bokade spelomgång som vi behöver upplysa dig om. Syftet är också att kunna förse dig med information om eventuella förändringar eller uppdateringar vad gäller de bokningsbara banorna eller förändringar i verksamheten som påverkar dig som kund. Vi kommer aldrig att sprida dina personuppgifter till en extern part på något sätt och inte heller för egen del nyttja dina personuppgifter i något vinstdrivande syfte. Hur länge lagrar ni mina personuppgifter? Vi genomför rensning av personuppgifter på minst årlig basis, men även mer frekvent rensning kan förekomma. Om du önskar att uppgifter i form av exempelvis mailkorrespondens, e-postadress eller telefonnummer ska radera tillmötesgår vi detta vid förfrågan. Har du några som helst frågor vad gäller de personuppgifter vi samlar in, hur dessa lagras, används och sedan raderas är du välkommen att fråga oss över telefon eller mail.

Presentkort


Lägg till alla som presentkortet ska gälla för

Kontakta oss


Många vanliga frågor är besvarade under rubriken Frågor och svar. Kika gärna där först!

Du kan nå oss på telefon 013-146 500 klockan 11:00-20:30 varje dag.

Adress: Sankt Larsgatan 33, 582 24 Linköping
E-post: lkpg@escapehouse.seNi når oss enklast via e-post lkpg@escapehouse.se