Banor


Våra utmaningar

Antal deltagare: 4-10 (2-5)
Success rate: 43%


I Cell Block låses ni in i ett gammalt sovjetiskt fängelse. Det finns två identiska fängelseceller där grupper kan tävla mot varandra om att ta sig ut i frihet. Det går självklart även att bara boka en fängelsecell. Fängelsecellerna benämns med nr 13 respektive nr 15 i bokningssystemet och det går att vara upp till 5 personer i varje fängelsecell. Minsta tillåtna antalet personer vid bokning av båda fängelsecellerna är 4 personer. Om man enbart bokar en av fängelsecellerna så är minsta tillåtna antalet spelare 2 personer. Observera att om Ni endast bokar en cell så kan någon annan boka den andra cellen. Ni kommer då att spela mot varandra.

Antal deltagare: 3-7
Success rate: 20%


Ni vaknar upp inlåsta i burar likt försöksdjur. Ni befinner er i PerpetuaLifes underjordiska kirurgiska inrättning. Kunder på den svarta organmarknaden väntar på att få sina sviktande organ utbytta och ni inser att det är bråttom att fly innan era organ får leva vidare i någon annans kropp...

Antal deltagare: 3-7
Success rate:


En ondskefull härskare har regerat alldeles för länge och kastat sin ondska över landet och dess invånare. En samuraj, tillhörande en rebellgrupp, måste ta sig in i kejsarens hem på natten och hitta ett sätt att avsluta hans tyranni. Du måste skynda dig för du har enbart en kort tidsram för att ta dig in och ut utan att upptäckas. Öppnar inom kort!

Om spelet


Escape House finns nu även i Linköping!

Vi finns på Sankt Larsgatan 33 i centrum.

Escape House Linköping erbjuder ett spännande Room Escanpe-spel som saknar motstycke. Du och dina medspelare låses in i ett okänt rum fyllt med mystiska meddelanden och föremål. Du vet att du måste bryta dig ut innan tiden rinner ut. Samla alla era förmågor för att hitta ledtrådar, knäck koder och nyttja rummets resurser för att bryta er ut till friheten, om ni nu vågar anta utmaningen.

Hitta dolda meddelanden, utnyttja rummens föremål och lös häftiga utmaningar i dessa utbrytarspel. En kombination av påhittighet, klurighet och samarbete belönas. Det är alltså inte smarthet som kommer att avgöra om du kommer att klara utmaningen. Detta spel kommer att sätta era olika förmågor på prov och svetsa samman er som lag.Escape House är den perfekta aktiviteten att göra i Linköping en regnig såväl som solig dag!

Passar utmärkt som företagsevent, men även som möhippa, svensexa, turistaktivitet, en aktivitet att göra med familjen eller varför inte med kompisgänget? 


Boka


Pris: 250 kr per person och rum.

För bokning inom 24 timmar ring: 013-146 500!


Cell block 13 Cell block 15 Black Market

Bilder


Vårt lag


Anna Källbäcks

Henrik Nilsson

David Ryberg

Frågor och svar


Då dras det tid från er bokning. Ni har en timmes bokning, och då vi oftast har bokningar efteråt behöver vi följa tidsschemat.
Alla våra rum är kameraövervakade av säkerhetsskäl samt för att så effektivt som möjligt kunna hjälpa de spelande vid behov!
Det beror på vilket rum ni har tänkt spela. Kolla gärna "Banor" i menyn för att hitta rekommenderat antal för varje enskild bana.
Det är inte okej att ta med alkohol och dricka hos oss. Lägg märke till att det inte blir enklare att klara våra banor med alkohol i kroppen. Vi förbehåller oss rätten att avbryta spelet om vi ser att ett sällskap inte kan sköta sig med anledning av berusning. Escape games upplevs bäst i nyktert tillstånd!
Ordinarie pris är 250:- per person. Studentpriset är 225:- per person och för barn under 15 år kostar det 175 :-.
Man kan antingen komma förbi lokalen och betala samt hämta upp presentkort (ring först så vi är på plats) . De andra alternativ som finns är betalning via swish och att vi sedan postar eller mailar presentkortet/presentkorten. Det går även bra att köpa presentkortet direkt här på siten .
Det går att betala med faktura för företag.
Swish eller kortbetalning och vi kan även att fakturera företag.
Alla banor går att spela på svenska och engelska.
En spelomgång i ett av våra Escape Rooms tar maximalt 60 minuter, men ni kanske kan lösa det snabbare än så? Räkna också med att ni måste vara där tio minuter innan för att hinna få instruktioner.
Definitivt inte. Våra escape rooms är inga IQ-test och kräver inga mattekunskaper, utan det är snarare fantasi, innovativa ideér och tänkande utanför boxen som belönas i Escape House olika utmaningar. Av erfarenhet har vi märkt att det är heterogena grupper med olika åldrar och varierade förutsättningar som lyckas bäst i Escape House.
Det är naturligtvis individuellt, men då vårt spel har unika individuella ledtrådar som anpassas efter gruppen så kan svårighetsgraden anpassas. Det gör att samma utmaning kan passa ett vuxet gäng som barnfamiljen.
Vi är övertygade om att det är både roligast och mest utvecklande att göra detta tillsammans med sina barn. Om de trots detta vill spela själva så går det bra om någon i sällskapet är 15 år eller äldre.
Absolut! Barn från c:a 12 år och uppåt kan delta och bidra till spelet i allra högsta grad. Om ditt/dina barn är yngre än så kanske de inte bidrar till lösningen i samma utsträckning, men de kan ändå uppskatta spelet då det ingår en del moment som är häftiga och kan utföras även av yngre!
Ja det går bra, från och med den 22 november kan vi ta emot 17 besökare i timmen. Ring eller maila oss för mer information och offert!
Som senast kan du boka 24 timmar innan den aktuella speltiden. Kommer man på att man vill köra tätare inpå så går det bra att ringa för att se om det finns några tider lediga! Det går även bra att boka många månader i förväg om man vill vara säker på att få en specifik tid.
Det beror helt på. Olika personer har olika lätt olika escape rooms då det är olika sinnen som testas. Kolla gärna in success-raten för de olika banorna för att se vilken bana som är svårast enligt statistiken!
Ja. Vi har haft många personer som har spelat med klaustrofobi och aldrig tyckt att det har varit jobbigt. Black Market kan dock upplevas som lite klaustrofobisk.
Om Ni bokat en cell i Cell Block kan Ni bli utmanade av andra som bokat den andra cellen. I Black Market spelar du endast tillsammans med det sällskapet som man kom dit med.
Alla i sällskapet spelar i samma rum.
Escape House är en perfekt aktivitet för företaget eller det större sälskapet, det går att dela upp er om ni är i flera gäng, där man kör några i varje bana. En person kan dock inte köra alla banor samtidigt utan får köra dem efter varandra.
Andra namn för denna typ av spel är Quest room, Room Escape, Escape Room, Live Room Escape, Real-life Escape Room,Escape Game, utbrytningsspel, utbrytarspel. Det går även att liknas med "Fångarna på fortet".
Våra 2 olika utmaningar har olika teman och helt unika problem att lösa för att ta sig ut. I Cell Block finns cell 13 och cell 15 som är identiska. Ni kan antingen spela mot klockan eller mot ett annat gäng som bokat den andra cellen. Cell Block är en linjär bana vilket innebär att en lösning leder till nästa. Black Market är också sekvensiell vilket innebär att det finns flera problem att lösa samtidigt men de ska utföras i tur och ordning.
Vi hänvisar till ett reportage skrivet av GöteborgsPosten angående vår anläggning i Göteborg. http://www.gp.se/kulturnoje/1.2997181-goteborgarnas-nya-noje-inlast-i-skrackrum Observera att utmaningarna i Linköping är annorlunda men konceptet är densamma!
Vi finns i centrala Linköping på Sankt Larsgatan 33, 582 24 Linköping
I närheten av vår lokal ligger hållplatsen Trädgårdstorget vilket är närmsta hållplats för att ta sig till oss.
Närmsta parkering hittar ni i Detektiven Öppettider: 06-24 alla dagar Pris: 00-24 alla dagar. 15 kr/tim 08-22 därefter 1kr/tim 22-08. Max 85 kr/dygn och tillfälle.
Ring oss på: 013 - 146 500.
Vi vill gärna att man är här ca 10 min innan bokad tid så att vi hinner köra introduktion. Om Ni skulle komma sent så meddela oss. Er bokade timme kan komma att minskas då nästa bokning ska starta på utsatt tid.
Om man är ett stort gäng som skall dela upp sig så kan det underlätta att redan ha delat upp sig i grupper innan man kommer hit.
Nej, det behöver man inte!

Presentkort


Lägg till alla som presentkortet ska gälla för

Kontakta oss


Många vanliga frågor är besvarade under rubriken Frågor och svar. Kika gärna där för att få ett snabbare svar!

Du kan även nå oss på telefon klockan 11:00-20:30

Adress: Sankt Larsgatan 33, 582 24 Linköping. Tel: 013-146 500, E-post lkpg@escapehouse.se