Banor


Våra tre utmaningar

Antal deltagare: 4-10 (2-5)
Success rate: 28%


I Cell Block låses ni in i ett gammalt sovjetiskt fängelse. Det finns två identiska fängelseceller där grupper kan tävla mot varandra om att ta sig ut i frihet. Det går självklart även att bara boka en fängelsecell. Fängelsecellerna benämns med nr 13 respektive nr 15 i bokningssystemet och det går att vara upp till 5 personer i varje fängelsecell. Minsta tillåtna antalet personer vid bokning av båda fängelsecellerna är 4 personer. Om man enbart bokar en av fängelsecellerna så är minsta tillåtna antalet spelare 2 personer. Observera att om Ni endast bokar en cell så kan någon annan boka den andra cellen. Ni kommer då att spela mot varandra.

Antal deltagare: 3-7
Success rate: 43%


Ni har äntligen fått ett spår om var den heliga graalen kan vara. Någonstans djupt nere, i den mörka kryptan under kapellet ligger den åtråvärda reliken. Gå in i kapellet för ert livs utmaning och många häftiga överraskningar. Men var uppmärksam; kapellet håller många hemligheter, som några skulle göra vad som helst för att skydda.. Hitta den innan relikens väktare hittar dig, i detta Da-Vincikoden-inspirerade gastkramande äventyr.

Antal deltagare: 3-7
Success rate: 25%


En ondskefull kejsare har regerat alldeles för länge och kastat sin ondska över landet och dess invånare. En samurajgrupp har nu bestämt sig för att ta sig in i kejsarens hem och hitta ett sätt att avsluta hans tyranni.

Antal deltagare: 2-5
Success rate: 40


Öppnar 29 oktober 2019. Av misstag har Ni hamnat i den morbida arkeologen R Carters kontor när dörren går i baklås. För att komma ut innan mörkret härskar behöver Ni lösa Carters mysterier. Stanna inte för länge för att inte gå samma öde tillmötes som Carter..

Om spelet


Nu öppnar vi vår tredje bana på Escape House i Jönköping! Efter succén med Cell Block 13 & 15 och spännande The Chapel är nu Assassination öppet för bokning. Ni finner oss på Östra Storgatan 3 i centrala Jönköping.

Escape House Jönköping erbjuder ett spännande Room Escape-spel som saknar motstycke. Du och dina medspelare låses in i ett okänt rum fyllt med mystiska meddelanden och föremål och ni måste bryta er ut innan tiden tar slut. Samla alla era förmågor för att hitta ledtrådar, knäcka koder och nyttja rummets resurser för att bryta er ut till friheten, om ni nu vågar anta utmaningen.

Escape House passar utmärkt som företagsevent. Det passar även som möhippa, svensexa, turistaktivitet, en aktivitet att göra med familjen eller varför inte med kompisgänget?PRISER:

Vuxen: 250 kr / person

Student: 225 kr / person

Barn/ungdom t.o.m. 15 år: 175 kr / personVIKTIGT:

- Utmaningen tar maximalt 60 minuter.

- Blir ni fler än rekommenderat antal personer kan Ni med fördel boka upp Er på olika banor för att få ut det mesta av upplevelsen.

- Inga speciella kläder behövs då det inte är fysiskt.

- Kom ca 10 minuter innan!


Boka


Våra spel kan bokas via hemsidan upp till 48 timmar innan starttid.
För förfrågan om bokning inom 48 timmar, ring: 036-12 35 00 eller maila jkpg@escapehouse.se

Utmaningen tar maximalt 60 min.
Pris: 250 kr per person och rum. Se student/senior/barn-rabatt under FAQ.

Läs rekommenderat antal spelare under "Banor".


The ChapelCell Block 13Cell Block 15AssassinationMysterium
       Vecka 50       
(December 2019)
9
Mån
10
Tis
11
Ons
12
Tor
13
Fre
14
Lör
15
SönBilder


Vårt lag


Frågor och svar


För att kunna hålla vårt tidsschema kan vi behöva dra av från er speltid.
Alla våra rum är kameraövervakade av säkerhetsskäl samt för att så effektivt som möjligt kunna hjälpa de spelande vid behov!
Kolla gärna "Banor" i menyn för att hitta rekommenderat antal för varje enskild bana. Det optimala antalet är ca 4-5 personer (man kan självklart vara både fler och färre).
Det är inte tillåtet att dricka alkohol eller ha med sig alkohol in i våra lokaler. Vi kommer att neka till spel samt avbryta pågående spel om vi upplever spelarna som berusade, utan återbetalning. Detta då det finns risk för er egen säkerhet samt risk för avsiktlig eller oavsiktlig skadegörelse av våra banor.
Senast 48 timmar innan bokad tid. Avbokar gör du i vårt bokningssystem med det bokningsnummer som ni erhöll i bekräftelsemailet.
Ordinarie pris är 250 kr per person. Student- och seniorpris (giltigt studentkort krävs, respektive 65 år och uppåt) är 225 kr och barn/ungdomspris (upp t.o.m. 15 år) 175 kr per person.
Man kan antingen komma förbi lokalen och betala samt hämta upp presentkort. De andra alternativ som finns är betalning via swish och att vi sedan postar eller mailar presentkortet/presentkorten. Det går även bra att köpa presentkortet direkt här på siten.
Vi erbjuder företagskunder möjlighet till fakturabetalning.
I första hand kortbetalning och Swish. Vi tar INTE emot kontanter. Företag som inte har möjlighet till kortbetalning erbjuds fakturabetalning.
Då får man en faktura skickad till sig med en avbokningsavgift på 500:- per rum.
Alla banor går att spela på svenska och engelska.
En spelomgång i ett av våra Escape Rooms tar maximalt 60 minuter, men ni kanske kan lösa det snabbare än så? Räkna också med att ni måste vara på plats tio minuter innan för att hinna få instruktioner.
Definitivt inte. Våra escape rooms är inga IQ-test och kräver inga eller begränsade mattekunskaper, utan det är snarare kreativitet, innovativa ideer och tänkande utanför boxen som belönas i Escape House Jönköpings olika utmaningar. Av erfarenhet har vi märkt att det är heterogena grupper med olika åldrar och varierade bakgrund som lyckas bäst i Escape House.
Det är naturligtvis individuellt, men då vårt spel har unika individuella ledtrådar som anpassas efter gruppen så kan svårighetsgraden anpassas. Det innebär att samma utmaning kan passa ett vuxet gäng som barnfamiljen.
Vi är övertygade om att det är både roligast och mest utvecklande att göra detta tillsammans med sina barn. Om de trots detta vill spela själva så går det bra om någon i sällskapet är 15 år eller äldre.
Absolut! Barn från c:a 12 år och uppåt kan delta och bidra till spelet i allra högsta grad. Om ditt/dina barn är yngre än så kanske de inte bidrar till lösningen i samma utsträckning, men de kan ändå uppskatta spelet då det ingår en del moment som är häftiga och kan utföras även av yngre!
Ja det går bra, vi erbjuder skräddarsydda lösningar för stora gäng och kommer när vi har öppnat alla banor kunna ta emot cirka 42 besökare på 2 timmar. Ring eller maila oss får mer information!
Som senast kan du boka 24 timmar innan den aktuella speltiden. Kommer man på att man vill köra tätare inpå så går det bra att ringa för att se om det finns några tider lediga! Det går även bra att boka många månader i förväg om man vill vara säker på att få en specifik tid.
Det beror helt på. Olika personer har olika lätt för olika escape rooms då det är olika sinnen som testas. Kolla gärna in success-raten för de olika banorna för att se vilken bana som är svårast enligt statistiken!
Ja. Vi har haft många personer som har spelat med klaustrofobi och aldrig tyckt att det har varit jobbigt.
Man blir utsläppt. Eventuellt..
I Escape House Jönköpings utmaningar spelar du normalt sett enbart tillsammans med det sällskapet som man kom dit med. Undantag kan ske i Cell Block om man enbart har bokat en av cellerna.
Alla i sällskapet kommer hamna i samma rum och man spelar alltså tillsammans.
Escape House är en perfekt aktivitet för företaget eller det större sällskapet, det går att dela upp er i flera grupper; där man kör några i varje bana. En person kan dock inte köra alla banor samtidigt utan får i så fall köra dem efter varandra.
Andra namn för denna typ av spel är Quest room, Room Escape, Escape Room, Live Room Escape, Real-life Escape Room, Escape Game, Sherlocked, utbrytningsspel, utbrytarspel. Det går även att liknas med "Fångarna på fortet", eller Prison Island och Utmaningarnas Hus.
Våra olika utmaningar har olika teman och helt unika problem att läsa för att ta sig ut. Vår första bana, cell block, är en bana vari man kan tävla mot sina kompisar om att komma ut ur respektive fängelsecell först.
GöteborgsPosten har skrivit ett reportage om vår verksamhet i Göteborg som ni kan läsa här: http://www.gp.se/kulturnoje/1.2997181-goteborgarnas-nya-noje-inlast-i-skrackrum
Vi försöker självklart att starta igång alla banor samtidigt när det är en större grupp, det är dock inget vi kan garantera.
Vi finns mitt i centrala Jönköping med några minuters promenad från centralen och centrum i Jönköping. Adressen är Östra Storgatan 3 , 553 21 Jönköping.
Det finns flera närliggande parkeringsplatser. För mer information om vart parkeringsplatser finns hänvisas till Jönköpings stads hemsida.
Adressen är Östra Storgatan 3, 553 21 Jönköping.
Vi vill gärna att man är här ca 10 min innan bokad tid så att vi hinner köra introduktion.
Om man är ett stort gäng som skall dela upp sig så kan det underlätta att redan ha delat upp sig i grupper innan man kommer hit.
Nej, det behöver man inte!
Vi finns enbart tillgängliga över telefon när vi har bokningar i verksamheten (vilket som oftast innebär att vi nås efter kl. 17:00 på vardagar). Om er fråga kan vänta så föreslår vi att ni mailar till oss på jkpg@escapehouse.se så svarar vi på frågan över e-post eller ringer upp er när vi får möjlighet.
När, vad och hur samlar vi in och lagrar personuppgifter? När du genomför en bokning genom vårt bokningssystem behöver du fylla i namn, telefonnummer och epostadress, vilket vi då får tillgång till. Även när du skickar en fråga till oss genom frågeformuläret på hemsidan får vi tillgång till ifyllda uppgifter. Varför samlar vi in och lagrar personuppgifter? Syftet är att kunna leverera bekräftelse på att din bokning har gått igenom samt att kunna förse dig med relevant information gällande din bokning om det skulle hända något gällande din bokade spelomgång som vi behöver upplysa dig om. Syftet är också att kunna förse dig med information om eventuella förändringar eller uppdateringar vad gäller de bokningsbara banorna eller förändringar i verksamheten som påverkar dig som kund. Vi kommer aldrig att sprida dina personuppgifter till en extern part på något sätt och inte heller för egen del nyttja dina personuppgifter i något vinstdrivande syfte. Hur länge lagrar ni mina personuppgifter? Vi genomför rensning av personuppgifter på minst årlig basis, men även mer frekvent rensning kan förekomma. Om du önskar att uppgifter i form av exempelvis mailkorrespondens, e-postadress eller telefonnummer ska radera tillmötesgår vi detta vid förfrågan. Har du några som helst frågor vad gäller de personuppgifter vi samlar in, hur dessa lagras, används och sedan raderas är du välkommen att fråga oss över telefon eller mail.

Presentkort


Välj dem som det ska gälla för

Kontakta oss


Många vanliga frågor är besvarade under rubriken Frågor och svar. Kika gärna där för att få ett snabbare svar!

Du kan även nå oss på telefon och mail.
Tel: 036-12 35 00, E-post jkpg@escapehouse.se

Adressen är Östra Storgatan 3, 553 21 JönköpingNi når oss enklast via e-post jkpg@escapehouse.se